zondag 24 maart 2013

De universiteit van de toekomst


Bij de Kahn Acadamy maak je online kennis met het onderwijs van de toekomst. Honderden jaren hebben professoren en studenten in grote en kleinere collegezalen bij elkaar gezeten voor de overdracht van wetenschappelijk kennis. Jonge mensen werden geïnspireerd door de verhalen van hun leermeesters.
Als je nu aanschuift bij een hoorcollege op b.v. de Rijksuniversiteit Leiden maak je mee dat er iets fundamenteel aan het veranderen is in het universitair onderwijs. De professor staat nog steeds op het podium achter een lessenaar. Maar zij of hij geeft een powerpoint presentatie die dezelfde avond al op Blackboard staat. De studenten zitten achter een laptop of tablet en checken hun mail, twitteren en plaatsen iets op hun facebook-pagina. De noodzaak om fysiek in de collegezaal aanwezig te zijn wordt steeds kleiner, vragen kun je online stellen, evenals opdrachten inleveren of je voor een tentamen aanmelden.
De powerpoint presentatie mag modern ogen, vergeleken met Youtube is die voor jonge mensen behoorlijk saai en weinig inspirerend.
De Kahn Academy heeft gekozen voor een innovatieve aanpak. Academisch onderwijs dat wordt vormgegeven met de modernste middelen, dat de aandacht van jonge mensen die opgroeien in het digitale tijdperk kan vasthouden, en dat voor jong en oud gratis online beschikbaar is.

Laat je verrassen door het college over het ontstaan van het schrift.
http://01.nl/9kka1t

A free world-class education for anyone anywhere.

Khan Academy is an organization on a mission. We're a not-for-profit with the goal of changing education for the better by providing a free world-class education for anyone anywhere.

All of the site's resources are available to anyone. It doesn't matter if you are a student, teacher, home-schooler, principal, adult returning to the classroom after 20 years, or a friendly alien just trying to get a leg up in earthly biology. Khan Academy's materials and resources are available to you completely free of charge.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten